Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar. Klik hier voor de online versie.

image

Nummer 34  | december 2023 

In deze nieuwsbrief:

  • Woord voorzitter
  • Interim secretaris BPT
  • Nieuw lid
  • Energielabel voor bedrijven/huisvesting kantoren
  • Volgende café op 25 februari
  • Politiek debat 7 maart

Woord voorzitter

Beste Dirk-jan,


Weten jullie nog wanneer de Tweede Kamer verkiezingen zijn gehouden? Het lijkt alweer zo’n tijd geleden. Het was op 17 maart 2021. En moet je zien, pas sinds een kleine 2 weken (na 299 dagen!) hebben we een nieuwe regering.

We mogen hopen dat het in onze gemeente sneller gaat met de vorming van een nieuw college. Maar je weet het nooit. Misschien krijgen we hier ook wel ‘Haagse taferelen’ met verkenners, informateurs en een formateur.

We gaan het zien. Alles is afhankelijk van de uitslag van de gemeentelijke verkiezingen. En die zijn al op  16 maart 2022.

Vooruitlopend op die verkiezingen organiseren wij een verkiezingsdebat met alle politieke partijen in onze gemeente. Dat debat gaat plaatsvinden op maandag 7 maart as vanaf 19.30 uur in ’t Onderdak in Sassenheim, en zal geopend worden door onze burgemeester Carla Breuer.

Om ervoor te zorgen dat de politieke partijen elkaar niet in de haren vliegen én niet al te lang aan het woord zijn, gaat Joost van der Wal een en ander in goede banen leiden.

Wij willen vanuit onze vereniging de politieke partijen uitdagen om met elkaar in debat te gaan over thema’s die ons als ondernemers aangaan. Denk aan onderwerpen als de uitvoering van de centrumvisie, reclamebeleid, de aanpak van de infrastructuur in onze streek, Hoogvliet en de inrichting van het het Hortusplein/Kerkplein, het autoluw maken van de Herenstraat, het bevorderen van recreatie en toerisme en de energietransitie.

Wij rekenen erop dat jullie deze kans zullen aangrijpen om de politiek te komen bevragen, want er is het nodige dat wij de komende jaren met elkaar (politiek en ondernemers) zullen moeten gaan realiseren.

Noteer dus 7 maart alvast maar in je digitale agenda!

NB: alles onder het voorbehoud dat er dan op het gebied van Corona geen beperkingen meer gelden.

Met ondernemende groet,
Guy Seelen,
Voorzitter BPT

Onze interim voorzitter Rob Joosten is recent verhuisd naar het oosten van het land. Momenteel werkt hij nog aan het verkiezingsdebat van 7 maart (hiervoor komt de uitnodiging binnenkort).
 

Tijdens ons eerste OndernemersCafé ontmoette Colette Cosijn onze club en ze wilde graag meewerken aan de doelen die wij als BPT hebben. Na een energiek gesprek wilde Colette toetreden tot ons bestuur als interim secretaris en wij zijn daar heel erg blij mee!

Colette stelt zichzelf graag hieronder aan je voor.

Nieuwe interim secretaris BPT

image

Mijn ambities als interim secretaris:
Afgelopen oktober heb ik mij als lid aangesloten bij BPT. Als ondernemer was dit voor mij een logische stap, omdat ik erin geloof dat je ondernemen niet alleen kunt, samen is veel leuker en samen ben je sterker. Mijn kernwaarden zijn puur, gedreven en verbindend en deze wil ik, in combinatie met mijn ervaring en netwerk, inzetten als interim secretaris. Daarnaast vind ik het belangrijk om in gesprek te gaan met ondernemers, leden en niet leden, te luisteren naar wat zij nodig hebben, zodat ondernemers binnen de gemeente Teylingen een stap kunnen maken naar duurzame relaties, waarbij wij elkaar kunnen blijven inspireren. Als coach loopbaan en persoonlijke ontwikkeling wil ik hier graag een steentje aan bijdragen. Ik ben energiek, creatief en kijk met een open en positieve blik naar mensen en organisaties. 
 

Colette Cosijn

Nieuw lid uit Voorhout

image

Encadre is hét adres voor professioneel inlijstwerk. Alles wat jij de moeite waard vindt om in te lijsten, voorzien wij vakkundig van een mooie lijst. Van schilderij, kindertekening en prent tot borduurwerk, geboortekaartje en voetbalshirt. Naast inlijstwerk kun je hier ook terecht voor mooie kaarten, giclées en glaskunst.

 

Encadre Lijstenmakerij
Herenstraat 116, 2215 KK Voorhout
Telefoon: 0252 786 306 - www.encadre.nl

Energielabel C verplicht

Kantoorgebouwen groter dan 100 m2 moeten vanaf 2023 volgens de wet energielabel C of hoger hebben. Als het kantoorpand vanaf dat jaar energielabel D of lager heeft, riskeer je als eigenaar ervan een boete van maximaal 81.000 euro of moet je het pand sluiten. Voorkom dit door 1 of meer van deze 5 duurzame oplossingen toe te passen. Check de website van de KvK.

 

Lees meer >>>

OndernemersCafé 25 februari

Het café van januari hebben we helaas moeten afblazen. Met goede moed kijken we naar 25 februari, de datum voor het OndernemersCafé.

 
Binnenkort ontvang je hier van ons een uitnodiging voor. Vertel voor nu alvast collega-ondernemers dat we op 25 februari elkaar gaan ontmoeten en dat alle ondernemers uit Teylingen (incl. partner) welkom zijn. We kijken er naar uit iedereen dan weer te zien!

 

image

Verkiezingsdebat maandag 7 maart

Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom gaan wij op maandag 7 maart als ondernemend Teylingen in gesprek met onze lokale politiek. Wat houdt hun bezig, wat staat er in het verkiezingsprogramma en bovenal: wat doen zij voor de ondernemers en hoe kijken zij aan tegen bepaalde zaken die wij als ondernemers belangrijk vinden?


We gaan in dialoog, er komen stellingen voorbij en er is natuurlijk ruimte voor inbreng vanuit de zaal.
 

Noteer alvast 7 maart van 20.00-23.00 uur in je agenda. De definitieve uitnodiging volgt, waarbij een aanmeldlink zit omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar is.

 

Events

16 februari:

Deze bijeenkomst komt te vervallen i.v.m. de huidig geldende corona maatregelen.

 

25 februari:

OndernemersCafé

 

7 maart:

Verkiezingsdebat in Theater 't Onderdak

(onder voorbehoud van de dan geldende corona maatregelen)

 

In het kader van de nieuwe AVG heeft Business Platform Teylingen jouw toestemming nodig om je te mogen informeren. Mocht je deze nieuwsbrief willen blijven ontvangen dan hoef je niets te doen. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je onderaan deze nieuwsbrief afmelden. In de privacyverklaring op de website van Business Platform Teylingen lees je wat wij met jouw persoonsgegevens doen.

 

Copyright © 2021 Business Platform Teylingen, Alle rechten voorbehouden.

 

Nieuwsbrief van Business Platform Teylingen

Business Platform Teylingen

Postbus 81, 2170 AB Sassenheim

 

Voeg ons mailadres toe aan je adresboek!

 

Wil je geen e-mails meer ontvangen van Business Platform Teylingen? 

Je kunt je hier uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Zijn je gegevens onjuist stuur dan een email naar Business Platform Teylingen.